İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak genç çiftçi projelerine 30'ar bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı Tebliği yayımlandı.

Projelerle ilgili başvurular 02-30 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Ön başvurular, web tabanlı "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise yerleşim biriminin bağlı olduğu İl/İlçe Gıda, Tarın ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Program kapsamındaki başvuruların değerlendirilmesi genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından yapılacaktır. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız İl ve İlçe Müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacaktır.

Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, ilgili Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden Gıda, Tarın ve Hayvancılık Bakanlığımızın diğer hibe programından faydalanmamış olma şartı aranacaktır. Projeler, uygulamanın her aşamasında İl Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir.

Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartlar, programın proje konuları ve başvuru yerleri ile başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler İl Müdürlüğümüzün https://karaman.tarim.gov.tr adresi duyurular bölümünde yayımlanmıştır.” denildi.