İkinci hibe çağrı programı kapsamında çilek bahçesi tesisi, güneş enerjili bireysel damla sulama sistemi ve sera kurulumu yapacak olan çiftçilerle sözleşme imza töreni yapıldı. İmza töreninde proje hakkında bilgiler veren İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık: “ilimiz merkez ilçesinin kırsal alanlarındaki köyleri ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerimizi desteklemek amacıyla 2019 yılı birinci hibe programında çiftlik içi kurutma araç ve ekipmanlarına 6 çiftçi, elektrikli çit kurulumuna 42 çiftçi, geomembran havuz yapımına 29 çiftçi, bağ tadilatına 7 çiftçinin başvurusu kabul edilmiştir.

2019 yılı ikinci hibe programında ise çilek bahçesi kurulumuna 8 çiftçi, güneş enerjili bireysel damla sulama sistemine 57 çiftçi ve sera kurulumuna 129 çiftçinin başvurusu kabul edilmiş olup toplam 278 çiftçimiz ile hibe sözleşmeleri imzalanmıştır.

Söz konusu yatırımlar hibe sözleşmesinin imzalanmasından itibaren en geç 100 gün içerisinde tamamlanacaktır. Uygulanacak olan hibe programlarından, çiftçilerimize % 70 hibe karşılığı 6 milyon 964 bin TL destekleme verilecektir. Birinci ve ikinci hibe programındaki uygulanacak olan projelerin toplam yatırım tutarı 9 milyon 950 bin TL’dir” dedi.

İl Müdürü Özçalık, “Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile ilimize kazandırılacak tarımsal üretim tesislerinin hem ilimiz hem de ülke ekonomisi için büyük kazanç sağlayacağına yürekten inandığını ifade ederek, projenin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.