Ayrancı İlçesi Saray ve Ağızboğaz Köylerinde Konya Toprak Reformu Bölge Müdürlüğünce 2006 yılında Az Topraklı ve Topraksız Çiftçilere Toprak Dağıtımı Projesi kapsamında Saray Köyünden 34 kişiye, Ağızbogaz Köyünden ise  42  kişiye toprak dağıtımı yapılmıştır. Daha sonra Ayranci İlçesi Böğecik Köyü Muhtarı, Ağızboğaz ve Saray Köy Muhtarlıkları aleyhine sınır davasi açmış ve açılan sınır davası  sonucunda Ayrancı İlçesi Böğecik Köyü ile Saray ve Ağızboğaz köylerine ait idari sınır değişmiştir. İdari sınırın değişmesi sonucunda Ağızboğaz  Köyünden 22 kişi ile Saray Köyünden 5 kişiye verilen topraklar Böğecik Köyü idari sınırları içerisinde kalmış olduğundan bu kişilere verilen topraklar geri alınmış, tapu iptalleri yaptırılarak yeniden hazine adına tapu tescilleri yaptırılmıştır. Ancak Saray Köyünden 5 kişi ile Ağızboğaz Köyünden 22 kişiye ait Toprak Reformu Bölge Müdürlüğünce verilen tüm topraklar değil Böğecik Köyü idari sınırları içerisinde kalan  toprakların haksahipliği bir kısmı iptal edilmiştir. Mahkeme kararına Konya Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü itiraz etmiş ve Yargıtaya temyiz başvurusunda bulunmuş, ancak Yargıtay temyiz kararını reddetmiş ve Böğecik Köyü lehine dosyayı onaylamıştır. Yine daha sonra Toprak Reformu Genel Müdürlüğü  Konya Bölge Müdürlüğünce mahkeme kararına karar düzeltme davası açılmış ancak Yargıtay açılan karar düzeltme davasını iptal etmiş ve daha önceden verilen  mahkeme kararını onaylamış, Böğecik Köyü lehine karar vermiştir.

Saray ve Ağızboğaz Köyleri muhtarları sınır değişikliği sonucunda kendilerine toprak dağıtımı yapılan çiftçilerden hak sahipliği iptal edilen Saray Köyünden 5 kişi ile Ağızboğaz Köyünden 22 kişiye yeniden toprak verilmesini talep etmektedirler.

Sorunun çözümü için Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürlüğünce Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğüne konuyla ilgili bilgi verilerek  toplulaştırma çalışmaları sırasında  Saray ve Ağızboğaz Köyleri sınırları içerisinde bulunan hazine arazilerinden kadastro harici ve tescilli hazine arazilerinin tarıma uygun mera arazileri ile takas edilerek haksahipliği iptal edilen çiftçilere verilmesi  için çalışma başlatılması istenmiş olup, toplulaştırma çalışmaları bittiğinde bu iki köyde haksahipliği iptal edilen çiftçilerimize toprak dağıtımı çalışmalarına başlanılacaktır.