Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, beraberindeki Arı Yetiştiricileri Birliği İl Başkanı Gürsel Yasan, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ve teknik personellerle Yeşildere, Taşkale, Üçkuyu köyleri ile Karadağ bölgesindeki arıcıları ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette arıcılara bereketli bir sezon dileyen Şahinbaş, Karaman’ın zengin bitki örtüsü, uygun ekolojisi ve koloni varlığı açısından arıcılıkta önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Arılı kovan sayısında son yıllarda büyük artış gerçekleştiğini aktaran Şahinbaş, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 650 yetiştiricinin 55 bin kovanla arıcılık yaptığını dile getirdi.

Karaman’da üretilen balın kalitesinin tescilli olduğunu ifade eden Şahinbaş, 2017 yılında Dünya Arıcılık Kongresi ve Fuarına 103 ülkede üretilen Ballarla yapılan yarışmada Karamanlı üreticinin balının tüm testlerden geçerek dünya birincisi seçildiğini, kaliteli balın Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığında yapılan proje sayesinde KAR-BİR markası adı altında ülke ve dünya pazarına açıldığının altını çizdi.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasan ise arıcıların bu sezon mevsim yağışlarının iyi olması ve floraya etkisinden dolayı umutlu olduklarını, sezon sonunda üretilen balın miktarı ve kalitesinin yüksek olacağını düşündüklerini söyleyerek markalaşma konusunda desteklerini her zaman yanlarında hissettikleri Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür etti.