Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''İlimizde 2015 yılında Tarımsal desteklemelere ilişkin 2015/7495 tarih ve sayılı karar ve 2015/17 ilgili tebliğ kapsamında, Arıcılık Kayıt Sistemine ( AKS)  kayıtlı işletmelerimize destekleme ödemeleri başladı. İlimizde Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 414 işletmede bulunan 49 bin 813 Arı Kolonisine (Arılı Kovan) 498 bin 130 TL destekleme ödemesi arıcılarımızın hesaplarına aktarıldı.
Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki arıcılığı geliştirmek ve bu anlamda arı yetiştiricilerini desteklemek amacıyla her yıl arılı kovan başına destek verildiğini belirterek, 2015 yılı kayıtları esas alınarak yapılan arılı kovan desteklemeleri kapsamında Karaman il genelindeki 414arı işletmesine49 bin 813 arılı kovan için 498 bin 130 TL destekleme ödemesinin banka hesaplarına aktarıldığını söyledi.
İl Müdürü Keskin, Karaman İlinin iklim yapısı, geniş meraları ve zengin florası ile arıcılık açısından çok uygun bir yapıda olduğunu belirterek, İl Müdürlüğü olarak arıcılığımızın geliştirilmesi ve arıcılarımızın bilinçlendirilmesi için Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte kurslar düzenlemekteyiz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz arıcılık kursumuzun kayıtları sürüyor. Arıcılıktaki son gelişmelerin, bilgi ve teknolojilerin, teorik ve uygulamalı olarak gösterildiği arıcılık kursuna katılmak isteyen arıcılarımız İl Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek kaydolabilirler, dedi.'' denildi.