Dolu, aşırı yağış ve selden Paşabağı köyü ile birlikte Başharman, Gülkaya, Morcalı ve Çimenkuyu köyleri etkilenmişti. Söz konusu aşırı yağış ve selden etkilenen Paşabağı’lı üreticilerin arazilerinde incelemelerde bulunan Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, çiftçilerle görüştü. Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin'e, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol da eşlik ettiler. 
Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin; Paşabağı köyü ile birlikte Morcalı, Başharman, Gülkaya ve Çimenkuyu köylerinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca gerekli ön tespit çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, afetten etkilenen çiftçilerimizden Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına tarımsal kredi borcu olanların borçlarının Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde bir yıl ertelenmesi için müracaatların alınacağını belirtti.
Zirai faaliyetlerin her zaman için doğal riskler tarafından olumsuz olarak etkilenebileceğini belirten Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, bitkisel ve hayvansal üretimde meydana gelebilecek kayıpların önlenmesi ve azaltılmasında devlet destekli tarım sigortalarının önemli olduğunu ve çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırmalarının gerekliliğine dikkat çekerek, geçmiş olsun temennisinde bulundu.