13 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat:13.00’de gerçekleştirilen programa; Vali Murat Koca’nın yanı sıra Garnizon Komutanı J.Kd. Alb. Mustafa Akış, Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne,  Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, daire müdürleri, üreticiler ve basın mensupları katıldı.

Burunoba Köyü muhtarı Ramazan Doğan ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’nin selâmlama konuşmasıyla başlayan programda, Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem katılımcılara Aspir bitkisinin özellikleri ve yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi.

Vali Murat Koca ise aspir bitkisinin yetiştiriciliğinin önemine değindiği konuşmasında; “Bildiğiniz gibi ilimizde özellikle bu yıl kuraklık son derece etkili oldu. Aspir bitkisi diğer bitkiler gibi aşırı su isteği olmayan ve ülkemizdeki yağ açığını kapatabilecek derecede değerli bir bitki. Hem doğal denge, hem de ekonomik açıdan aspir bitkisinin yetiştirilmesi son derece önem arz ediyor. Çiftçilerimizin aspir yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması konusundaki talepleri doğrultusunda, biz de devlet olarak teşvik amacıyla sertifikalı tohum olmak üzere, devletin imkânlarını mümkün olduğu kadar kullandırmaya çalışacağız” dedi.