Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “KOP İle Yaz Seracılığı Başlıyor” projesi kapsamında tarım serası projesinin açılışı gerçekleştirildi. Projenin açılışını Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan yaptığı açıklamada; “Karaman Valimiz Sayın Mehmet Alpaslan Işık’ı AK Parti Ayrancı ilçe başkanlığımızda ağırladık. Nazik ziyareti için Sayın Valimize şahsım ve teşkilatlarım adına teşekkür ediyorum.

Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “KOP İle Yaz Seracılığı Başlıyor” projesi kapsamında 9 adet toplamda 9450 m2 tarım serası projesinin açılışını Karaman Valimiz Sayın Mehmet Alpaslan Işık ile gerçekleştirdik. Toplam maliyeti 605.104.00 TL olan proje kapsamında “kendi kendine yeter şehircilik” anlayışı ile ilçemizin sebze ihtiyacı bu seralardan yetişecek ürünlerle karşılanmış olacak.

Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık ile açılışını gerçekleştirdiğimiz diğer bir projede Ayrancı Ziraat Odasınca KOP destekli Eleme ilaçlama ve paketleme tesislerinin açılışı ve Ayrancı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüzce Ayrancı ilçemize bağlı bağlı tüm köylerimize KOP desteğiyle kazandırılan tarım ve hayvancılık makineleri ile İl Özel İdaremizce alınan çöp konteynerlerinin Ayrancı İlçemizin tüm köylerine teslimini gerçekleştirdik.

İl özel idare hizmetlerinin gerçekleştirdiği Ayrancı Kavuklar - Ambar köyü arası asfaltlama çalışmalarını Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık ve ilçe Kaymakamımız Sayın Evren Çakır’la yerinde görerek incelemelerde bulunduk.

İnceleme fırsatı bulduğumuz örnek projelerden bir tanesi de çölleşen arazileri verimli hale getirerek, meyve, sulu tarım, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaparak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlar hale getiren ÜNSPED Tarım ve Hayvancılık tesisi idi. Tesisin Genel Koordinatörü Servet Yaşar beye misafirperverliği için teşekkür ediyorum.

Bu projelerin hayata geçmesinden ve desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayrancı İlçe Kaymakamımıza, KOP İdaresi Başkanlığına, il ve İlçe Tarım Müdürümüze ve personeline, Ayrancı Ziraat Odası Başkanına ve personeline, Ayrancı Ak Parti İlçe Başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.