Karaman Tarım Orman İl/İlçe müdürlüklerinin hayvan sağlığı için düzenli olarak yaptığı aşılama çalışmaları   pandemi  sürecinde  aksatılmadan hayvan sağlığı ekipleri tarafından  17.02.2021-30.04.2021  tarihleri arasında  tamamlanacak  olup,  tüm  köylerdeki büyükbaş hayvanlar aşılanacak ve yeni doğan buzağılar küpelenerek kayıt altına alınacak.

İl Müdürü Yusuf  Şahinbaş  ve  Hayvan  Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ilk  aşılamayı  Ekinözü  köyünde  Selahattin  Oğuz’a  ait hastalıktan ari işletmede başlattı.

İl Müdürü Sayın Yusuf Şahinbaş, ilimiz genelinde ilkbahar döneminde yaklaşık 70 bin  büyükbaş  hayvanın bu dönemde  aşılanacağını,  son  yıllarda  düzenli olarak yapılan aşılamalar sayesinde ilimizde ilgili hastalıkların görülmediğini belirterek saha çalışanı arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İlimiz genelinde hastalıktan ari işletme sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek yetiştiricilerimize hastalıksız ve bereketli bir sezon diledi.

Ekinözü Köyünde Düzenlenen aşılama programına Karaman TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Karaman Damızlık Sığır  Yetiştiricileri  Birliği  Başkanı  Ali  Dorla ve Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı İsmail Çolak ve Ekinözü Köyü Muhtarı Asım Arpınar katıldı.