İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yayınladığı tebliğde; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 3 Mayıs 2015 tarih ve 29344 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirebilmek amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği 3 Mayıs 2015 tarih ve 29344 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 2015 yılında uygulanacak olan Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği Programı kapsamında;
Gerçek ve Tüzel kişiler;
1) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
2) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
3) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
4) Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,
5) Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması,
6) Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,
7) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması,
Konularında hibe desteği için müracaat edebileceklerdir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL’yi geçemez. Yatırımlar için başvuru süresi tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren 60 gün olup, son başvuru tarihi 1 Temmuz 2015’tir. Yatırımcılarca hazırlanan başvurular İl Müdürlüğüne sunulacaktır. Son başvuru tarihi itibariyle teslim edilen başvurular 20 gün süre ile İl Müdürlüğünde değerlendirilecektir. İl Müdürlüğünün onayından sonra kesinleşen projeler 10 gün süre ile internet sitesinde ve duyuru panolarında askıda kalacaktır. Başvuruları kabul edilen proje sahipleri ile yapılan hibe sözleşmesi müteakip 60 gün içinde mal alımı gerçekleştirilecektir. Kabul edilen proje başvurularında hibeye esas mal alım tutarının %50 sine hibe yoluyla destek verilecektir. KDV’nin tamamı yatırımcı tarafından ödenecektir.
Ayrıntılı bilgi için: Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 0 338 213 16 53 ten dahili 420 numaralı telefonundan   ve www.karaman.tarim.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir” denildi.