Karaman’ın Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde uygulanan “Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi” kapsamında projeye başvuru yaparak destek almaya hak kazanan üreticilere tarımsal ekipmanları düzenlenen törenlerle teslim edildi.

Sarıveliler’de Kaymakam Ayşegül Efe’nin katılımıyla düzenlenen teslim töreninde, hibe destekli 2 adet akülü budama makası, 2 adet süt sağma makinesi ile 36 adet çapa motoru olmak üzere toplamada 40 adet ekipman üreticilere dağıtıldı.

Ermenek’te ise 5 adet süt sağma makinesi, 4 adet zeytin hasat makinesi, 5 adet yem ezme makinesi, 1 adet badem soyma, 3 adet ceviz soyma, 26 adet çapa motoru olmak üzere toplamda 44 adet hibe destekli tarımsal ekipman üreticilere teslim edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, “Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi” kapsamında il merkezi ve ilçelerde makine ekipman alımları için çok fazla talepte bulunulduğunu, tarımı geliştirme projesi kapsamında 258 üretici, hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında 199 üreticinin desteklemeden faydalandığını söyledi.

Proje kapsamında verilen hibe miktarının 6.451.587 TL olduğunu vurgulayan Şahinbaş, zor şartlar altında üretim yapmaya devam eden üreticilerin işini kolaylaştıracak olan makine ekipmanlarının hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek çalışmaların 2022 yılı içerisinde de artarak devam edeceğini ifade etti.