Tarımsal arazi varlığı kısıtlı olan ve geçimini tarım ve hayvancılıktan temin eden dağ köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardının yükseltilmesi amacıyla % 50 İl Özel İdaresi destekleriyle yaptırdığımız Seracılık Projesi kapsamında yapılan seralar ile sera ürünlerinden çiftçilerimizin daha yüksek gelir elde edilmesinin sağlanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kaynaklarından uygulamaya konulan "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" miz ile çiftçilerimiz elde ettikleri ürünleri kurutarak kazanmaya başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklamada: "Coğrafi yapısı, iklim şartları ve arazi yapısının kısıtlı, meyilli ve küçük olan dağ köylerimizden Morcalı, Çukurbağ, Narlıdere, Göcer, Çatak, Değirmenbaşı ve Ermenek İlçesi Tepebaşı köylerimizdeki çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılması için örtü altında sebze yetiştiriciliği teşvik edilmiştir. Bu kapsamda  "seralardaki üretilen ürünlerden daha yüksek gelir elde edilmesinin sağlanması için "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" uygulamaya konmuştur. Özellikle bu köylerimizdeki kadın çiftçilerimize seralarda örtü altı sebze yetiştiriciliği yaptırılarak çiftçi bayanların örtü altı yetiştiriciliği konusunda bilgi ve tecrübe düzeylerinin geliştirilmesi ve erkenci ürün alınarak gelir seviyelerinin arttırılması hedeflenmektedir. Bunun dışında açıkta yapılan sebze yetiştiriciliğinde ise kurutmalık sebze yetiştiriciliğinin benimsetilerek bu ürünlerin kurutulmak suretiyle değerlendirilmesi ve böylece daha yüksek gelir elde etmeleri planlanmıştır. Proje dahilindeki köylerimize basit kurutma tesisleri kurdurularak kadın çiftçilerimizin sosyo-ekonomik yönden statüsünün yükseltilmesinde, genel bilinç ve duyarlılık oluşturulmasında önemli faydalar sağlanacaktır.
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında uygulamaya konulan "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi "Morcalı Köyünde 3, Çukurbağ Köyünde 4, Göcer Köyünde 1, Değirmenbaşı Köyünde3, Narlıdere Köyünde 2, Ermenek Tepebaşı köyünde 1 kadın çiftçimiz olmak üzere, toplam 7 köyde 17 kadın çiftçimizle birlikte uygulanmıştır. Proje dahilinde çiftçilerimize 17.600 adet  domates ve patlıcan ve dolmalık biber fidesi, 7.000 adet marul ve hıyar tohumu, köklendirici, bitki besin maddeleri, zirai ilaç ile seralara sineklik tül, ısıtma perdesi, fide viyolu ve torf verilmiştir. Ayrıca kadın çiftçilerimizin ürettikleri sebzeleri kurutulması 6 adet ahşap çardak kurutmalık, 26 adet yerde ahşap telli kurutma sehpası, 2 adet raflı ahşap kurutma sehpası da verilmiştir. Bakanlığımız kaynaklarından 19 bin TL harcama yapılan projede,kadın çiftçilerimizin örtü altında ve açıkta sebze yetiştiriciliği ile sebze kurutma konularında bilinçli üreticiler olmaları sağlanarak, daha kaliteli ve bol ürün yetiştirmelerini öğretmek, yetiştirilen ürünleri kurutarak daha iyi fiyatlara satmalarını sağlayarak, ekonomik seviyelerini yükseltmek, Karaman ilinde çok kullanılmayan kurutma tekniğiyle üretilip hazırlanan ürünler için yeni bir pazar ve tüketim alışkanlığı oluşturmak hedeflenmiştir" denildi.