Polisevi’nde imzalanan protokol öncesinde İş Bankası yetkilileri ve Karaman Ziraat Odası üyeleri kahvaltı programıyla bir araya geldi. Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve İş Bankası Karaman Şube Müdürü Bayram Murat Ada arasında imzalanan “İmece Kart” protokolünde konuşan Ada, “İç Anadolu eskiden tahıl ambarı olarak ün yapmıştı, ama özellikle Konya ve Karaman bölgesinde birçok çeşit ürün yetişiyor. Bu çeşitliği artırmak ve geliştirmek için çiftçilerimizin yanındayız” dedi. 
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’da, “Çiftçimiz çıkarları doğrultusunda çiftçimizin yüzünü güldürecek bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda İş Bankası ile bugün imzaladığımız ‘İmece Kart’ protokolü gibi çiftçiliği geliştirmek adına bu tarz proje sahipleriyle iş birliği yapmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı. 
“İmece Kart” hakkında çiftçileri bilgilendiren İş Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Müdür Yardımcısı Yıldırım Tatay, “Tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tohum, fide gübre, zirai ilaç, mazot gibi harcamaların finansmanı amacıyla, üreticilere tahsis edilen tarımsal kredinin kullanımını sağlayan ‘İmece Kart’ bankamatik kartı olarak da kullanılabilir. Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçiler, Oda’dan alacakları çitçi belgesi veya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müdürlüklerinden alınacak çiftçi kayıt sistemi belgesi ile ‘İmece Kart’ sahibi olabilirler. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin ise bu karta sahip olabilmeleri için ilaveten süt hayvancılığında Damızlık Sığır Üreticileri Birliği’nden alınacak üyelik belgesi ve hayvan varlığı belgesini; besi hayvancılığında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınacak hayvan pasaportlarını ibraz etmeleri yeterli olacak” şeklinde konuştu. 
Karaman’ın maddi ve manevi yönden Türk Milletine önderlik eden bir şehir olduğunu ifade eden Tatay, “Karaman eskiden olduğu gibi şimdi de tarımsal üretim ve sanayi anlamında gelişme gösteriyor. Karaman’da gıda üzerine yapılan üretim, 150 ülkeye ihraç ediliyor. Karaman’ın sürekli gelişen yapısını göz önüne aldığımız zaman İş Bankası olarak ‘Tarım Bankacılığı’ ile bu gelişmeye destek sağlamak istiyoruz. ‘Tarım Bankacılığı’ sistemi ile en uzak köylerdeki çiftçilerimize ulaşmak istiyoruz. Yine çiftçilerimiz ile daha özenli bir şekilde ilgilenebilmek için ‘Tarım Bankacılığı’ bünyesindeki özel servis, sadece çiftçilerimize hizmet veriyor” ifadelerine yer verdi.
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve İş Bankası Karaman Şube Müdürü Bayram Murat Ada arasında imzalanan “İmece Kart” protokolü ile toplantı son buldu.
Necati ERMİŞ