11 Mart 2015 Çarşamba günü Berendi köyünde düzenlenen damızlık koç dağıtım programına Vali Koca’nın yanı sıra, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Uğur Erkan, Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Osman Yeşildaş ve köylüler katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Uğur Erkan’ın katılımcılara proje hakkında bilgiler vermesinin ardından İlçe Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Konya Ovası Projesi kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve koyun işletmelerinin inşaat ve erkek materyal teminin desteklenmesine ilişkin gerçekleştirilecek olan proje çerçevesinde, Berendi köyünde % 80 hibe ile hak sahibi üreticilere damızlık koçların dağıtımının yapılacağını belirterek, dağıtımı yapılacak olan bu damızlık koçların Ayrancı ve çevresinde yaşayan üreticilerin sayesinde ‘Ak Karaman’ koyunlarının ıslahında çok önemli adımlar atılacağını söyledi. 2015 yılı içerisinde daha fazla üreticinin bu projeden istifade etmesini temenni ettiklerini söyleyen Kaşıkçı, ilçe kaymakamlığı olarak da çiftçilerin yararına olan bu tür proje ve destekleri uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.
Vali Murat Koca, dağıtımı yapılacak olan koçların çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunduğu konuşmasında;  “İlimizin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda ülkemizin önde gelen bölgeleri arasında yer aldığını ifade ederek, bakanlığın uygulamaya koyduğu KOP projesi kapsamındaki damızlık sığır ve koyun işletmelerinin inşaat ve erkek materyal teminin desteklenmesine ilişkin projeye kapsamında, bugün gerçekleştirilecek olan ve hak sahibi üreticilere dağıtımı yapılacak olan damızlık akkaraman koçlarının ilimiz küçükbaş hayvancılığının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. 
Bu projeyle ilimizde bulunan küçükbaş hayvanların verim ve kalitelerinin yükseleceğine olan inancını belirten Vali Koca, incelendiğinde bölgede üretilen süt ve süt ürünlerinin iyi değerlendirilemediğini bunun da köy ekonomisine ve Karaman ekonomisine olumsuz yansıdığını belirtti. Süt sağımı için gerekli olan modern sağım cihazlarına sahip olduklarını ve bunu iyi değerlendirilerek bütün köylere de yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Vali Koca, sözlerinin sonunda dağıtımı yapılacak olan damızlık koçların hayırlı olması dilekleriyle çiftçilere hayırlı bol kazançlar diledi.
Konuşmaların ardından hibe başvuruları kabul edilen çiftçilere Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından damızlık koçları törenle teslim edildi.