Toprak ve Su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Bakanlığımızca uygulamaya konan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi hakkında üreticilerimizin bilgilendirilmesi için İl Müdürlüğünce düzenlenen eğitim toplantıları devam etmektedir.

Bu bağlamda ÇATAK Programı Karaman ilimiz Merkez ilçe Akçaşehir Kasabası ile Çoglu, Burunoba, Osmaniye, Dinek, Beydilli, Salur, Ortaoba, Davgandos (Çiğdemli), Mercik (Yuvatepe), Boyalı, Çavuşpınar, Aşıran(Ekinözü), Erenkavak, Kılbasan, Kisecik, Seyithasan ve Tarlaören köylerimizin ÇATAK Programına alınarak hassas alan ilan edildi.

Ayrancı ilçesinde ise; Akpınar, Berendi, Buğdaylı, Büyükkkoraş, Çat, Kavaközü, Kayaönü, Kıraman, Küçükkoraş, Melikli, Prnarkaya, Üçharman ve Yarıkkuyu köyleri ÇATAK Programına alınarak hassas alan ilan edildi. ÇATAK Programı ile ilgili eğitim çalışmalar devam ediyor.

2018 yılı için ÇATAK Programı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuruları 07 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında İl Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor. ,

Üreticiler Program hakkında ayrıntılı bilgiyi İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden, Ayrancı İlçe Müdürlüğünden ve http://karaman.tarim.gov.tr internet sitesinden öğrenebilir.