Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında Karaman’da Anadolu Merinosu, Akkaraman, ve kıl keçisi ıslah projeleri uygulanmaktadır. Karaman’da söz konusu projeyi uygulayan çiftliklerden Yücel Yaman’a ait işletmeyi ziyaret eden İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, projenin Karaman’da küçükbaş hayvanlarının daha yüksek verimli sürüler oluşturmasına katkı sağlayacağını belirterek, proje ile ulusal gen kaynaklarının korunmasının, iyileştirilmesinin ve gelecek kuşaklara aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.

İl Müdürü Keskin, “Hızla gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte yükselen bitkisel ve hayvansal üretim, geliştirilen yeni çeşit ve ırkların özellikle çevreye hassasiyetini arttırmış ve gen teknolojisinde yerli gen kaynaklarının muhafazası zorunluluk haline gelmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yerli gen kaynaklarının korunması yoluna gidilmiştir. Bu bağlamda gelecekte büyük önem arz edeceği düşünülen yerli hayvanların muhafazasında Bakanlığımızca Halk Elinde Ülkesel Hayvan Islahı Projesi uygulamaya konmuştur. 

2011 yılında uygulanmaya başlayan Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi ile küçükbaş hayvanlar sürekli genetik iyileştirmeye tabi tutulacak, doğumlar kontrol altına alınacak ve böylece et, süt ve döl veriminde optimum seviyeyi yakalamamız mümkün olacaktır. Yerli koyun, keçi ırklarımızın yetiştirici elinde gelişmesi amacıyla “Halk Elinde Ülkesel Hayvan Islahı Projesi” kapsamında İlimizde anadolu merinosu, akkaraman ve kıl keçisi ıslah projeleri yürütülmektedir.34 bin 876 küçükbaş hayvanın yer aldığı proje 193 işletme ile sürdürülmektedir.  Bu proje bölgemiz ve ülkemiz hayvancılığının gelişmesinde önemli kazanımlar sağlayacak olup, üreticilerimizin yerli hayvanlarımızdan elde ettiği verim yükselmiş olacaktır” dedi.