Karaman Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Karaman’da yürütülmekte olan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile Karaman’ın kırsal dezavantajlı dağlık bölgelerinin kırsal kalkınmasının sağlanarak gelir seviyesinin yükseltilmesi için destekler devam ediyor.

54 KÖY, 125 ÇİFTÇİ, 14 BİN 500 KG MACAR FİĞİ
Destek hakkında basın açıklaması gerçekleştiren Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, “Proje sahasında yer alan Merkez ilçemizden 54 köy ile birlikte Sarıveliler ilçe merkezi ve köylerinde toplam 125 çiftçimize, 14 bin 500 kg Macar fiği tohumu tamamı hibe olarak dağıtılmıştır.

Proje hedef kitlemizi oluşturan arazi varlığı sınırlı ve parçalı olan, tarımsal gelir düzeyi düşük üreticilerimizin üretimlerini artırmaya yönelik bu destekleme ile hayvancılık için en önemli girdilerinden biri olan kaba yem ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Macar Fiğ tohumluğunun dağıtımının yapılması ile bölgemizde soğuğa ve kurağa dayanıklı, kıştan zarar görmeyen bir yem bitkisi olan Macar Fiği ekiminin yaygınlaştırılması ve kaba yem üretiminin artırılması hedeflenmiştir.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi sahasında bulunan köylerimizde; arazi varlığı sınırlı ve parçalı olup, dağıtımını yaptığımız Macar Fiği tohumlarının kırsal dezavantajlı dağ köylerimizde hayvancılık yapan üreticilerimizin gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyor, ilimiz tarımına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını, bereketler getirmesini diliyoruz.” denildi.