Etkinliklere Vali Murat Koca ve Belediye Başkan Vekili Dede Rıza Akgül'ün yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli, daire müdürleri, şube müdürleri, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin'in açılış konuşmasıyla başladı. İl Müdürü Keskin konuşmasında, sağlıklı gıda ve sağlıklı gelecek için büyük önem taşıyan tarımsal ürünlerin elde edilmesinde İyi Tarım Uygulamalarının, Karaman’da durumu ve Bakanlığımızca uygulanan desteklemelere değinerek, sütün çocukların beslenmesindeki önemini, zihinsel ve bedensel gelişimleri için vazgeçilmez bir gıda olduğunu belirtmiş ve 21 Mayıs Dünya Süt Gününü kutlamıştır.

İyi Tarım Uygulamaları ve Dünya Süt Günü Okul Öncesi Şenlikleri; anaokulu öğrencilerinin etkinliklerle ilgili pankartları taşınmasıyla başladı. Programın devamında, anaokulu öğrencilerinin sergiledikleri gösteriler vatandaşlar ve aileleri tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Etkinliklerde programa destek veren firmalar tarafından süt ikram edilmiştir. Şenlikler palyaço, karagöz-hacivat, Nasrettin Hoca ve sihirbaz gösterileri ile sona erdi.