Düzenlenen etkinliğe, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir, TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, İlçe ve Şube Müdürleri, teknik personeller, Ziraat Mühendisi Ahmet Güneş ve çiftçiler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Şahinbaş tarımın insanlar için önemli ve vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Hızla değişen dünyada insanların doğal ve organik ürünlere talebinin arttığını dolayısı ile buna bağlı olarak karabuğdayın tüketiminin de artış gösterdiğini aktaran Şahinbaş, dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilmekte olan ve çölyak hastalarının aradığı en önemli ürünlerden olan glütensiz un için karabuğday üretiminin önemli olduğunu ifade etti. Şahinbaş, il müdürlüğü olarak ilimizde de karabuğday üretiminin arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir ise enstitü olarak hububat ve baklagil bitkilerinde birçok çeşit geliştirdiklerini ve ülke genelinde ekimi yapılan çeşitlerin verim kabiliyeti bakımından üreticileri mutlu ettiğini ve bu çalışmalara devam edileceğini aktardı.

Karabuğday bitkisi hakkında konu uzmanı olan Ziraat Mühendisi Ahmet Güneş de, Karabuğday bitkisinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler sınıfına girdiğini, Karabuğday bitkisinin ekimle hasat tarihi arasında geçen sürenin 85-100 gün olduğunu hasadı yapılan tarlada hiçbir işlem yapılmadan 2. Ürün olarak tekrardan karabuğday ekileceğini söyledi.

TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Tıbbi Aromatik Bitkiler sınıfına giren Karabuğday da yapılan projelere %65 hibe desteği verildiğini ifade etti.

Tarla Günü etkinliği toplu fotoğraf çekimi ve karabuğdaydan yapılan glütensiz ürünlerin ikramı ile sona erdi.