Karaman Ziraat Odası çalışmalarını yakından takip eden çiftçiler, hem ekonomik hemde sosyal anlamda Karaman çiftçisine katkı sağlayan Ziraat Odası çalışmalarını beğeniyorlar. Son dönemde odanın itibarının yükseldiğini ifade eden çiftçiler " Ziraat Odamız ürünlerimizi işlememiz ve pazar bulmamız konularında çok destek oluyor. Herşey bir yana rahatça gidip oda başkanımızla görüşebiliyoruz. Kendimizi odanın bir parçası olarak görüyoruz. Zaten Ziraat Odası Başkanımız Recep Muğlu da her zaman yanımızda. Yağmur dumızda olsun, köy şölenlerinde olsun hep yanımızda. Tabi iyi günümüz olduğu gibi kötü günümüzdede başkanı yanımızda görüyoruz. Kuraklık, don gibi afetlerde her zaman bize destek çıkmıştır." dediler.
ÇİFTÇİ BAYRAMI TÜRKİYE'DE DİKKAT ÇEKTİ
Karaman Ziraat Odası geçtiğimiz yıl özellikle Çiftçi Bayramı ile dikkatleri üzerine çekmişti. İkincisi düzenlenen Çiftçi Bayramı Karaman Tarım Fuarının purovası niteliğinde idi. 15 Bin kişinin katıldığı etkinliklerde çiftçiler hem firmalarla hemde Karaman protıkolü ile ilişki geliştirmiş oldular. Yine Çiftçi Bayramında toplam bedeli 2 mİlyon TL olan 13 tesis hizmete açılmıştı.
SU KOTASININ ERTELENMMESİ ÇİFTÇİYİ UMUTLANDIRDI
Öte yandan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu'nun özel gayretleriyle su kotası uygulamasının Karaman'da 3 yıl ertelenmasi Ziraat Odasının başarısı olarak dikkat çekti. Çiftçiler için hayati önem taşıyan su kotasının ziraat odası girişimleriyle Karaman'da uygulanmaması çiftçilerin geleceğe daha fazla ümit beslemelerini sağladı.
30 LİRA NERE 15 LİRA NERE
Ziraat Odası'nın çiftçiler tarafından en çok beğenilen icraatları arasında modernleştirilen laboratuvarda toprak, bitki, su ve gübre analizlerinin sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi yer aldı. Eskiden 30 TL'ye yapılan toprak tahlil fiyatının 15 TL'ye düşürülmesi çiftçileri sevindirdi.
BÜYÜK BÜTÇELİ İŞLER YAPILDI
Karaman ziraat Odası son 3 yılda büyük bütçeli projeleride hayata geçirdi. Özellikle 8 ayrı noktaya selektör binalarının yapılması devrim niteliğinde icraatlardan sayıldı. Tohum eleme, bakliyat kalibrasyon, paketleme ve mısır kurutma tesisleride yine bu dönemde hayata geçirildi. Son teknoloji ile donatılmış tesislerde çiftçilerimize en kaliteli işi en ekonomik ve hızlı şekilde verilmektedir. Bu tesiste günlük 50 ton hububat ve bakliyat işlenebilmektedir.
ÇOK ÇALIŞTIK ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu "Çok çalıştık, çok çalışacağız "dedi.   Göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçilerimizin her neye ihtiyacı varsa çözüm üreterek, katkı sağlayarak hizmet üretme çabasında olduk." diyen Muğlu;   Geçen süre zarfında çiftçilerimiz ve delegelerimizle sık sık bir araya gelip köy ve belde ziyaretleri yapıyor, çiftçilerimizin sorunlarını yerinde dinleyip çözümler üretmek için gayret gösteriyoruz. Bu geçen süre zarfında bizlere verdiğiniz destekten çiftçilerimize ve ve dostlarımıza teşekkür ederim. Aşkla şevkle hizmet ettik etmeye devam edeceğiz"dedi