Tarla gününe İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli, Mersin Ticaret Borsası temsilcisi, şube müdürleri, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Tarla gününde açılış konuşmasını yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol, nohut üretiminde Karaman’ın 23 bin 400 ton ile ülkemizde 7. sırada yer aldığını belirterek, Karaman’ın tarımsal durumu ve istatistiki verileri hakkında bilgiler verdi.

İl Müdürü Orhan Özçalık tarla gününde bir konuşma yaparak, tarımsal araştırma enstitülerince geliştirilen yeni nohut çeşitleri, tarımsal yenilikler ve teknolojilerin çiftçilere aktarılmasında İl Müdürlüklerinin köprü görevi yaptığını, yapılan tarla gününün bu amaçla Karaman’da yetiştirilebilecek nohut çeşitlerinin tanıtılmasına yönelik olduğunu belirterek, etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da tarla gününde yaptığı konuşmasında tarımın desteklenmesi gerektiğine değinerek, teknik personelin sahada çiftçinin yanında olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bölgede nohut ekimi yapan çiftçiler Hasan Korucu ve Mustafa Ankaralı'ya ait beşer dekarlık alanlarda Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen Azkan, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen Aksu, Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen Seçkin ve Hasanbey, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen Çağatay ve İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen Sarı-98, nohut çeşitlerinin Karaman şartlarında adaptasyonlarının tespiti amacıyla ekimi yapıldı.

Tarla gününde demonstrasyon sahasında incelemelerde bulunan katılımcılara, Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis Muammer Tekatlı, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Durdane Mart ve Mühendis Rüstem Oyucu, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Hüseyin Özçelik, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden ise Dr. Evren Atmaca ve Biyolog Abdullah Taner Kılınç tarafından demonstrasyonda kullanılan nohut çeşitleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Yapılan sunumların ardından çiftçilerin soruları cevaplandırılması ile tarla günü sona erdi.