Nüfusunun Merkez ve  Bağlı Belde, Köylerin yüzde %40 ila 45 arasında tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Karaman'da bu yıl yeterli yağış olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Ekilen buğday tarlalarındaki tohumlar Kar ve yağmur yağışı olmaması nedeniyle toprakta çürürken, çiftçiler tedirginlik yaşıyor.
Türkiye'nin birçok ilinde kuraklık sıkıntısı olduğunu ve özellikle Karaman'da son yılların en yüksek kuraklık döneminin yaşandığını belirten Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu,"Karaman'da şu anda çok büyük bir kuraklık yaşıyoruz. Şu içinde bulunduğumuz sezonda çiftçilerimizin yoğun çalışmaları olan ve komşunun komşuya gidemeyeceği bir zamandı. Ama maalesef ilimizde ve ülkemizin birçok yerinde kuraklık sorunu var. Karaman'da  son yılların en kurak dönemini yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hafif bir kar yağdı ama bu kar yağışı da çok azdı. Bundan dolayı da sezon şu ana kadar don olarak geçti. Bu da ekinlerimize zarar verdi. Yani don alan tohumlarımız var. Yağmurda az yağdı. Yıl ortalamasına göre çok düşük yağış aldık. Karaman'da Kasım ayında metrekareye 4.1 mm yağış oldu, Aralık ayında ise 16.3 mm yağış  aldık. Bu miktarlarda ciddi anlamda düşük" dedi.
Çiftçilerin kara kara düşündüğünü belirten Muğlu,  "Şu anda çiftçilerimiz kara kara düşünüyor. Karaman'da kuraklık tehlike çanları çalıyor. Sezon kurak gittiği için ciddi sıkıntılı. Bu nedenle İç Anadolu havzasına dış havzalardan su getirilmesini istiyoruz. Zaten getirilmezse ve hava şartları da böyle giderse gelecek sene çiftçilerimiz çok perişan olacak. Dondan dolayı tohum tarlada çillendi. Çillenince de zaten çürüdü. Hava şartları bu şekilde giderse yüzde 30 rekolte düşüşü yaşanacak. Bu durumdan da hem üreticimiz hem de tüketicimiz zarar görür" diye konuştu.