Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla ülke tarımına hizmet etmeye, suyu toprakla buluşturmaya, çiftçinin yüzünü güldürmeye ve gıda arz güvenliğinin teminatı olmaya devam ediyor.

Karaman ili sulama planı kapsamında 15 Nisan’da açılan sulama sezonu 18 Eylül tarihinde tamamlandı. İl genelindeki tarım arazilerine yaklaşık 217 milyon m3 su verildi. Ülke ekonomisine 2020 yılı birim fiyatları ile yaklaşık 450 milyon TL katkı sağlandı.

Bilindiği gibi Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılıyor. Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor.

Sulamada modern tekniklere geçilmesi için kararlılıkla çalışan DSİ Genel Müdürlüğü, Karaman ilinde kapalı sistem sulamaları için yatırımlarına devam ediyor. İşletme aşamasında bulunan 14 adet sulama tesisine ek olarak 7 adet sulama tesisinin inşası devam ediyor.

Devlet Su İşler Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; “İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz.

2020 yılı sulama sezonunda Karaman ilimizde sulamada problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler. Hep birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız” denildi.