Hububat tarımı yapılan arazilerde dane kaybını en aza indirmek için 23 personelle 1,535 milyon dekar hububat alanında, biçerdöver operatörü kontrolleri yapılmaktadır. 

İl genelinde arpa ve buğday hasadına başlandığını, ürün rekoltesinde geçen yıla oranla ciddi manada artış olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Karaman İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki: "Bu sene geçen senelere nazaran yüzde 30 ile 40 gibi bir toplam ürün artışımız bulunmaktadır. Buğdaylarda, bir  dekarda, kıraç alanlarda 300 ile 400 kilogramın üzerinde,  sulu alanlarda ise 500 kilogramın üzerinde ürün alacağımızı göstermektedir. Üreticilerimiz emeklerinin karşılığını bugünlerde alacaklardır. Hasat sırasında ürün kaybı yaşanmaması için gerekli kurallara titizlikle uyulmalıdır. Bu konu hakkında  İl Müdürlüğü olarak dane kaybını en aza indirmek  için ekiplerimiz Karaman’daki hasat çalışmalarını sıkı bir şekilde kontrol etmektedirler. “dedi.

Karaman’da  hasat döneminde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin anız yangınları olduğunu vurgulayan İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, toprağa ve çevreye büyük zararlar veren anız yangınlarının yasak olması nedeniyle anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler kanununun ilgili maddeleri gereği yasal işlem yapılacağını, vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını, anız yakılması olayı gördüklerinde; 177 orman yangını, 156 Jandarma imdat,  155 Polis İmdat ve 110 İtfaiyeye ücretsiz olarak bildirebileceklerini belirtti.