İç Anadolu Bölgesi’nde en çok mısır ekiminin yapıldığı illerden birisi olan Karaman’da, hasadı başlanan mısır çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Mısır hasadının yapıldığı arazilerde incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ilde bu yıl mısırın hem verimi hem de fiyat açısından çiftçinin yüzü güldürdüğünü belirtti. Muğlu, şuanda bölgede çiftçinin para kazandığı ürünlerin başında mısırın geldiğini belirterek, “Karaman’da şu anda resmi verilere göre 300 bin dekar alanda mısır ekiliyor. Bazı toplulaştırmaların olduğu bölgelerde ise ne kadar mısır ekildiğini tespit edemiyoruz. Şuanda ilimizde mısırın verimi çok güzel durumdadır. Ortalama olarak dekar başına bin 750 kilo alınıyor. Mısır’a devletimizin verdiği taban fiyat ise çok iyi bir fiyattır. Ona rağmen çiftçimiz serbest piyasada daha yüksek fiyata mısırını satabiliyor. Bu da çiftçinin yüzünü güldürüyor” dedi.

“Karaman’da mısır ekimi her geçen yıl artıyor”

Muğlu, "Mısır, çiftçinin para kazandığı ürünlerin başında gelmektedir. Çiftçimiz arpa ve buğdaydan çok para kazanamıyor. Girdilerimiz çok yüksek. Girdilerin yüksek olması, diğer mahsullere göre de işçiliğin mısırda çok düşük olması, üreticiyi mısır ekmeye yöneltiyor. Bu yüzden her yıl mısır ekimi ilimizde artıyor” diye konuştu.

Tarlasındaki mısırının hasadına başlayan çiftçi Remzi Cüccam ise, “Allah’a şükürler olsun mısırda verimimiz çok güzeldir. Mısırdaki fiyatlar da çok iyi olduğu için memnunuz“ dedi.