"Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım nedir, tarımın önemi, baklagillerin insan sağlığında ve tarımda önemi, doğa, çevre ve tarım ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konularında farkındalık oluşturmak üzere, Müdürlüğümüzde görevli teknik personeller tarafından bilgiler verildi.
Kampın birinci gününde ilimizin önder tarımsal sanayi kuruluşlarından olan Duru Bulgur A.Ş. ve Slava Süt Tesislerine öğrencilerimiz ile birlikte teknik gezi düzenlendi. Tesislerde bakliyatların sağlığımız için önemi, tarladan sofraya ulaşım zinciri ile yetiştirilmesi ve çeşitleri konularında bilgiler verildi. Slava Süt tesislerinde ise süt ve süt ürünlerinin üretimden soframıza gelinceye kadarki aşamaları öğrencilerimiz tarafından incelendi. 
Kampın ikinci günü; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü, sınıf ve laboratuvarlarını gezen tarım kampı öğrencilerine bakliyatların sağlığımız üzerindeki etkileri, dünyada ve ülkemizde bakliyat tarımı, ekonomik önemi, bakliyat çeşitleri anlatıldı. İl Müdürlüğümüzce önceki yıllarda projelendirilerek yaptırılan seralar gezilerek, turfanda üretimin aşamaları ve sera koşulları çocuklarımıza gösterilmiştir. 
Kampın son günü ise; Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığına gidilmiş, Karaman Belediyesinin katkılarıyla Urgan Ağaçlandırma sahasında fidan dikimi yapılmıştır. Çocuklarımızla yapılan fidan dikimi ile çevre ve orman bilinci oluşturulmaya çalışılmıştır. Kampın sonunda 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle, kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, ayrıca çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından “Bakliyat ve Bakliyatın Sağlığımızdaki Önemi” konusunda eğitim verildi. Öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla "Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi" konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan kompozisyon Bakanlığımıza gönderilerek ülke genelindeki yarışmaya katılacaktır. Program, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürü Orhan Özçalık’ın katılımı ile 20 öğrencimize ve sınıf öğretmeni Ahmet Kuzu’ya Lider Çocuk Tarım Kampı katılım belgeleri verilmesi ile sona ermiştir.