Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu yaklaşık 2 ay süren söküm süresince Karaman il genelinde, belde ve köylerde yaklaşık 63.560 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını yaklaşık olarak 382 bin ton civari şeker pancarı üretimi beklendiğini vurgularken, Karaman'ın bu yıl verilen kota miktarının 410 bin ton olduğunu söyledi.

Muğlu Şeker pancarı sökümünde çiftçilerimiz, teknolojiyi kullanarak söküm işlemini makinelerle yaparken Şeker pancarı üreten çiftçilerimiz yaptıkları çalışma ve zahmete göre bu yil Karaman genelinde dekar da yaklaşık 6 ton civarı ürün beklendiğini belirtti.
Karaman'da Çiftcilerimizin Genellik le Hububat,Bakliyat, Mısır ve Şeker pancarı ektiğini Pancar üretimi çok zahmetli ve masraflı bir iş, sürekli ilgilenmek gerektiğini belirtti.
Muğlu çiftçilerimizin bu soğuk havanın ve yağışların başladığı şu günlerde çalışma şartlarının zorlaştığını ve pancar üreten çiftçilerimize Ziraat Odası olarak hizmet amaçlı Özel İdare iş birliğiyle pancar kantarlarının başına oturup istirahat edebilecekleri çaylarını içebilecekleri yerler yaptırdıklarını ve kısa süre icinde faliyete geçeceğini çiftçilerimizin hizmetine sunacaklarını bildirdi.