Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''25 Kasım 2015 Çarşamba günü Piri Reis Kültür Merkezi'nde İl Müdürlüğümüz ve Karaman Arı Yetiştiricileri Birliğince ortaklaşa düzenlenen "Arı Sağlığı" konulu konferansının yoğun bir katılım ve başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasının ardından İl Müdürü Keskin, Birlik Başkanı Gürsel Yasan'ı ziyaret ederek teşekkür etti.
Ziyarette; Birlik Başkanı Yasan ile birlik yönetimine,  çalışanlarına ve üyelerine etkinliğe sağladıkları destek ve katkılardan dolayı teşekkür eden İl Müdürü keskin, bu tür etkinliklerin arıcılarımız ve arıcılığımız için önemli olduğunu, böyle programların artarak devam etmesinin, verimli ve kaliteli üretim açısından faydalı olduğunu söyledi. Keskin; 2017 yılında 45. si düzenlenecek olan Apimondia Dünya Arıcılık Kongresinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini,  söz konusu kongreye yurt içi ve yurt dışından 14 bin katılımın beklendiğini ve bunun da Karaman'ın tanıtımı açısından değerlendirilmesinin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, kongrenin teknik gezi ayaklarından birisinin de Karaman'a yapılması için çalıştıklarını söyledi.
Birlik Başkanı Gürsel Yasan ise ziyaretinden dolayı İl Müdürü Keskin'e teşekkür ederek, Birlik olarak bu tür programların düzenlenmesinde İl Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Apimondia 2017 Dünya Arıcılık Kongresinin ülkemizde düzenlenmesinin İlimiz tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu, bu kongrenin İlimiz arıcılığının gelişmesi ve arıcılarımız için de önemli olduğunu ifade etti.'' denildi.