Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Kuncu ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ile birlikte Demiryurt köyümüzde bulunan Kırsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.
Ziyarette Demiryurt Kırsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erkan Yeni verdiği bilgilerde: ”Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2009 yılı yatırım programına alınan proje kapsamında, 30.000 m²’lik bir arazi üzerinde 2.600 m² si kapalı 4.000 m² si açık olmak üzere 2 adet ahır inşa edilmiştir. Ahırların yanında merkezi süt sağım ünitesi ve işletme binası yapılmıştır. Proje kapsamında traktör, silaj makinesi, balya makinesi, soğutuculu süt toplama tankları, yem karma makinesi, hayvan altlıkları, jeneratör, buzağı kulübeleri gibi modern süt sığırcılığı için gerekli bütün makine ekipmanlar temin edilmiştir. 2011 yılında ahır inşaatları, işletme binası ve makine ekipman alımları tamamlanan proje kapsamında 300 gebe düve alınmıştır. Merkezi süt sağım ünitesinden doğrudan soğutuculu tanklara süt toplanarak, sağlıklı süt üretimi yapılmaktadır” dedi.
Kooperatif Başkanı Yeni’den kooperatifin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alan İl Müdürü Keskin, Demiryurt Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin sağlıklı süt üretimi anlamında örnek bir işletme olduğunu, kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesinde en önemli araçlarından birisi olan kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi hususunda İl Müdürlüğünce her türlü desteğin verileceğini ifade etmiştir.