Ziyaretle ilgili Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü'nden yapılan açıklamada, ''İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ahmet Haşim Keskin, Karaman'ın Ermenek, Başyayla Sarıveliler ilçelerine bir dizi ziyarette bulundu. İlçelerimiz ve köylerinde bulunan çitçilerimizle bir araya gelen İl Müdürü KESKİN onların sorun ve isteklerini dinleyerek sorunların çözümü için İl Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Ayrıca Ermenek İlçesinde meydana gelen maden kazası sonrası işsiz kalan madencilerin yaralarını sarmaya ve istihdamını sağlamaya yönelik olarak yapılan 2. Etap çalışmaları kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen küçükbaş hayvanları inceleyen Keskin; Ermenek Başyayla ve Sarıveliler ilçelerindeki 648 madenciye 2.145 baş keçi ile 876 baş koyun olmak üzere, toplam 3 bin 21 baş küçükbaş hayvanın hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyerek hayırlı olmasını diledi.
Taşeli inceleme gezisi esnasında Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile birlikte Sarıveliler Ziraat Odasını da ziyaret eden İl Müdürü Keskin, Oda Başkanı Bayram Ali Kaba ve oda yönetimi ile bir araya gelerek, Taşeli bölgesinin küçükbaş hayvancılık, bahçe ziraatı ve arıcılığa çok uygun bir yapıya sahip olduğunu belirtti. 
Başyayla, Ermenek ve Sarıvelilerli çiftçilerimizle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Keskin, bölgeye yönelik olarak kiraz yetiştiriciliği ve budaması eğitimleri verilmesi konusunda çalışma başlatıldığını ifade etti. Başyayla İlçemiz Kışla köyünde köy muhtarı Yusuf Ziya Çelik, Kışla Köyü Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve çiftçilerimizle sohbet eden İl Müdürü onların isteklerini dinleyerek, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 
İklimi ve coğrafyası ile birçok ürünün yetiştirilmesine uygun bir coğrafyaya sahip Taşeli bölgesinin engebeli bir yapıya sahip olması, arazi varlığının kısıtlı ve parçalı olması, gibi sebeplerle tarımsal üretim açısından bazı güçlüklere sahip olduğunu ifade eden İl Müdürü Keskin, bu güçlüklerin aşılmasında birlik olmanın önemli olduğunu, kamu kurumları olarak bir çok proje ve çalışma ile bölgeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.'' denildi.