Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Bu çalışmalar kapsamda 06 Ocak 2021 tarihinde il müdürlüğümüz toplantı salonunda pandemi kuralları dahilinde İlimizde tarımla alakalı oda, üretici ve yetiştirici birlik başkanlarımıza Karaman’da uygulanabilecek yatırımlar konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

08 Ocak 2021 tarihinde ise il genel meclisi toplantı Salonunda il genel meclisi üyelerimize Karaman’da desteklenebilecek Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Alt yapı yatırımları konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Ayrıca ilimizde proje yapacak yatırımcılarımıza, danışmanlık hizmeti veren danışman firmaları ve yetkilileriyle de 13 Ocak 2021 tarihinde il müdürlüğümüz toplantı salonunda proje hazırlanması ile ilgili bilgiler verilerek, karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulmuş ve karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini ele alınmıştır. 

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında proje sunmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere bilgilendirme çalışmalarımız sahada ve İl Müdürlüğümüzde devam etmektedir.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Kırsal Ekonomik Alt Yapı Yatırımları proje son başvuru tarihi 20 Şubat 2021 ve Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar proje son başvuru tarihi ise 06 Mart 2021 olup, tüm yatırımcıları ayrıntılı bilgi almak üzere müdürlüğümüze bekliyoruz” denildi.