Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulamaya konulan Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki İllerde, mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin proje çerçevesinde, 27 Şubat 2015 günü Kaşoba köyümüzde 8 üreticiye 41 baş Anadolu Merinosu cinsi damızlık koç dağıtımı yapılmıştır. Koç dağıtım törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Uğur ERKAN, Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Osman YEŞİLDAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili İbrahim ERKOL, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Ahmet ERAKDEMİR, Kaşoba Köyü Muhtarı Yüksel ÖCAL ve hak sahibi üreticilerimiz katılmışlardır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklamada: " KOP Projesi kapsamında Kaşoba Köyünde dağıtımı yapılan 41 baş koçun 21 başı Karaman Merkez İlçeden 4 yetiştiriciye, 20 başı ise Ayrancı İlçemizdeki 4 yetiştiriciye verilmiştir. Bakanlığımızca onaylanan ve dağıtımı yapılacak olan 420 baş koç-tekenin toplam bedeli 546 bin TL olup bu tutarın % 80 i olan 436 bin TL si hibe olarak Bakanlığımızca karşılanacaktır. Kaşoba köyünde dağıtımı yapılan 41 koç, İl Müdürlüğümüz ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin birlikte yürüttüğü Halk Elinde Islah Projesi işletmelerinden temin edilmiştir.
İlimizde 2 adet Anadolu Merinosu ve 2 adet de Akkaraman ırkı olmak üzere 4 adet Halk Elinde Islah Projesi uygulanmaktadır. Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 26 bin baş koyun ve 12 bin baş kıl keçisi bulunmakta olup yetiştiricilerimizin damızlık materyal ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmıştır. Yeni ağıl yapımı ve tadilat projelerine verilecek destekleme ile ilgili çalışmalarımız Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte koordineli olarak devam etmektedir.
Dağıtımı yapılan ve önümüzdeki günlerde dağıtımı yapılacak olan damızlık materyalle İlimiz küçükbaş hayvancılığına önemli katkılar sağlanacak, koyunculuk işletmelerimize yeni kan katılarak işletmelerimizin verimlilik ve kalitesi yükseltilmiş olacaktır. Karaman İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile koordineli olarak teslim etmiş olduğumuz bu koçların çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz" denildi.