Burunoba Köyünde Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından gerçekleştirilen Tarla Gününe, Karaman Vali Vekili Kamuran Mustafa Ballı, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr.Fatih Özdemir, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Necdet Baştoklu ve Ahmet Tozan, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Yusuf Mıh, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar ile STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir konuşmasında projeler ile bilgi verdi. KOP Bölgesinde 5 ilde kurulan denemelerde ilk Tarla Günü etkinliğinin Karaman ilinde yapıldığını, kuraklığa dayanıklı ekimi yapılan çeşitlerin üreticilerimize ve ülke ekonomisine katkıda bulunması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Özdemir tarla gününe katılan herkese teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş konuşmasında, ilimizde 327 bin hektar tarım alanının %80’lık kısmında tarla bitkileri ekilişi olduğunu, uzun yıllar Nisan ve Mayıs ayları yağış toplamının yaklaşık 70 mm olmasına karşın içinde bulunduğumuz üretim sezonunda Nisan ve Mayıs aylarında düşen yağış miktarının sadece 6,6 mm olduğunu, kuraklık şartlarının etkili olduğu bir yılda enstitünün uygulamadaki denemiş olduğu çeşitlerin gelişiminin gayet güzel olduğunu çiftçilere için iyi bir alternatif olacağını söyledi.

Yerli ve milli tohum konusunda yapılan çalışmalarının ülkemiz ve üreticilere için hayırlı olmasını temenni eden Şahinbaş, denemede kullanılan çeşitlerin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıdan dolayı çalışma yapan araştırmacılara ve bu çeşitleri arazisine ekerek diğer üreticilere örnek olan Ramazan Sayma’ya teşekkür etti.

Karaman Vali Vekili Kamuran Mustafa Ballı yaptığı konuşmada, ülkemizin tarımsal yapısının gelişmesinde bilgi ve teknolojinin son derece önemli olduğunu, bu manada ülkemizin araştırma kuruluşları vasıtası ile bir hayli yol katettiğini, geliştirilen çeşitlerin denemelerinin de bunun göstergesi olduğunu ifade ederek kuraklığa dayanıklı yeni hububat çeşitlerinin ilimize ve çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra demostrasyon ekilişleri yapılan Taner, Şehzade, Bozkır ekmeklik buğday, Ayrancı arpa, Diriliş yulaf, Türköz Makarnalık buğday ile Özer Tritikale çeşit özellikleri proje yürütücüsü Emel Özer tarafından, toprak işlemesiz anıza doğrudan ekimi yapılan kuru fasulye ekilişi ve uygulamaları hakkında ise Enstitü Müdürü Dr.Fatih Özdemir tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Tarla gününe katılan katılımcılara yapılan ikramlar ile Tarla Günü sona erdi.