Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı KKYDP Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İl Müdürlüğünce yapılan 1684 adet başvuru için Bakanlığımızdan 12.000.000TL. hibe desteği talep edilmiş ancak İlimize Bakanlığımızca 1.314.663 TL ödenek tahsis edilmiştir.Başvurular, 2014/10 sayılı tebliğin ve uygulama rehberine göre  değerlendirilmiş olup, ilimize tahsis edilen ödeneğin kullandırılmasına İl Müdürlüğümüzce karar verilmiştir.
2014/10 Sayılı Tebliğin 23. maddesi gereğince bu duyuru ve ekindeki liste TEBLİGAT niteliği taşımaktadır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
Destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen yatırımcı ve yükleniciler İl Müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edilerek, beş yıl süreyle Bakanlığın hiçbir destekleme programından yararlandırılmazlar.
Başvuru Fiyatı ile Referans Fiyat arasındaki fark yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır. Ayni katkıya itirazı olanlara;  askı süresi boyunca , azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı ile başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere marka ve model değiştirme hakkı verilebilir. Değerlendirme kriterlerindeki puanlamayı etkilememek kaydı ile , satın alacağı makine ve ekipmana ait proforma fatura ve yeni makine ve ekipmana ait teknik şartnameyi il müdürlüğüne teslim eden başvuru sahiplerinin talepleri, il proje yürütme birimince değerlendirilip, uygunluğu onaylandıktan sonra işlem yapılabilecektir. Daha sonra yapılacak itiraz ve marka model değişikliği talepleri kabul edilmeyecektir. 
Askı süreci içerisinde hibe sözleşmesi imzalamayacak durumdaki başvuru sahiplerinin yerlerine sıradaki yedekten yatırımcı çağrılabilmesi, için Müdürlüğümüze hibe sözleşmesi imzalamayacaklarına dair yazılı beyan vermeleri gerekmektedir.
2014/10 nolu Tebliğ gereği hibe sözleşmesi imzalayıp mal alımından vazgeçen yatırımcılar iki yıl süreyle hibe desteğinden faydalanamayacaklardır.
Hibe almaya Hak kazanan Yatırımcılar 22- 31 Temmuz tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalamak üzere  İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.

Sonuçlarınızı Öğrenmek İçin :  karaman.tarim.gov.tr/