Konuyla İlgili Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ''Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, tarımda kullanılan iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesinin sağlanması amacıyla Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları desteklenmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında İl Müdürlüğümüze 27 adet basınçlı sulama başvurusu alınmıştır. İl Müdürlüğümüzce yapılan değerlendirmeler neticesinde 26 adet proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 
03 Ağustos 2015 Pazartesi günü hibe almaya hak kazanan proje sahipleriyle İl Müdürümüz Ahmet Haşim Keskin’in katılımıyla hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. İmza törenininde İl Müdürü Keskin bir konuşma yaparak, İlimizin ülkemizin en az  yağış alan illerinden biri olduğunu belirterek sulamada kullanılan sulama suyunun yıllara göre değişmekle beraber azalması nedeniyle çiftçilerimizin suyun tasarruflu kullanmaları gerektiğine dikkat çekti. Keskin; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca çiftçilerimizin daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapmalarının sağlanması, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerin işlerinin kolaylaştırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve özellikle de son derece sınırlı olan sulama suyunun tasarruflu kullanımına yönelik olarak basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programını uygulamaya koymuştur. Program çerçevesinde Bireysel Sulama Makine ve Ekipman alımlarına % 50 hibe desteği verilmektedir. 
Program kapsamında uygun bulunan başvuruların hibeye esas mal alım tutarları 794.446 TL olup, Bakanlığımızca verilecek hibe miktarı 397.223 TL'dir. Program ile 2.300 dekar alanda kapalı sulama sistemine geçilmiş olacaktır” dedi. İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin son olarak üreticilere böyle bir proje içinde olmalarının örnek bir davranış ve suyun tasarruflu kullanımı noktasında önemli bir adım olduğunu, tıpkı az su gibi fazla su ve gübrelemenin de bitkilere zarar verdiğini, üretim maliyetini artırdığını belirterek basınçlı sulama projelerinin İlimiz tarımına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını dilemiştir. İl Müdürü Keskin’in konuşmasının ardından çiftçilerimizle hibe sözleşmeleri imzalanmıştır.'' denildi.