Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, TÜİK'in açıkladığı verimlilik rakamlarının sağlıklı olmadığını savundu.
Recep Muğlu, "Bazı bölgelerde TÜİK'in belirlediği rakamlarla komisyonun belirlediği rakam arasında yüzde 60 fark var. Bu çok büyük bir rakam hatta uçurum" dedi.

Muğlu, yaptığı açıklamada, TÜİK'in açıkladığı verimlilik rakamları nedeniyle çiftçinin gelir kaybına uğradığını öne sürdü.

Geçmiş yıllarda kurulan komisyonlar aracılığıyla verimlilik rakamlarının belirlendiğini anımsatan Muğlu, artık TÜİK'in tüm illeri kapsayan verimlilik rakamının esas alındığına dikkati çekti.

''Çiftçimizin bu konuda önemli şikayetlerini alıyoruz" diyen Muğlu, çiftçilerin TÜİK'in belirlediği verimlilik rakamlarını çok düşük bulduğunu aktardı.

Muğlu, bu uygulamayla çitçilerin zarara uğradığını iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:
''Sanıyorum eski sisteme geri dönüş olacak. Çünkü çiftçimiz zarar uğruyor. TÜİK'in açıkladığı verilerin sağlıklı olduğu kanaatinde değilim. Bazı bölgelerde TÜİK'in belirlediği rakamlarla komisyonun belirlediği rakam arasında yüzde 60 fark var. Bu çok büyük bir rakam hatta uçurum.

Bu uçurum kabul edilemez. Yani çiftçi 2 lira pirim alıyorsa artık 1 lira pirim alacak demektir. Zaten üretici için primler fevkalade önemli. Bu pirimi yüzde 50 aşağıya çektiğiniz zaman üretim gücünü kaybedeceğiz. Bu üretim rakamlarını da olumsuz etkiler,''dedi.