Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Pankobirliğe adaylığı noktasında kamoyunda oluşan spekülasyonlara yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Başkan Muğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Karaman Kamuoyunda Pankobirlik Yönetimine Aday olacağım yönünde bazı söylentiler olmaktadır, öncelikle şunu belirtmek isterim Pankobirlik seçimlerinde gelen teklifler sonucu aday olmayı düşündüğünü mevcut liste çıkaran gurupların büyük bir çoğuyla teklif geldiğini görüştüğünü fakat Karaman olarak 2. Kişi olmayan hiç bir adayın gurubun teklifini kabul etmediğini ve gelişen süreçte Karaman olarak çok adaylı bir şekil ortaya çıktı ve aday olan arkadaşların hepsi kendi arkadaşlarımız olduğunu ve böyle bir ortamda aday olan dostlarımızın karşısında aday olmayı uygun bulmadığımı belirtmek isterim böyle bir ortamda Pankobirlik yönetimine adaylığım söz konusu değildir.

Diğer yandan bir Pankobirlik üyesi ve Karaman Ziraat Odası başkanı olarak bazı yatırımların Karaman'a kazandırılmasında katkım olacağı düşüncesi ile çeşitli gruplar , Adaylar ve pancar eken çiftçilerimiz tarafından Kooperatif yönetiminde yer almam istenmiştir.
Özellikle belirtmek isterim ki şuana kadar teklif gelen grup ya da Aday arkadaşlarla görüşmelerimizde isteğim Karaman'ın Bölgede en fazla kayıtlı üyesi ve en fazla tonaja sahip olduğunu ve en azından 2. kişi ile temsil edilmesi gerektiğini belirttiğimi ve 1. Kişi olarak Yapılan teklifleri kabul etmediğimi belirtmek isterim Karaman, Ereğli ve Karapınar pankobirliğinin yönetim kurulu seçimi özellikle bu dönemde Ilimiz için bir şans olduğunu daha fazla yönetimde temsil edilmesi gerektiğini ve bu avantajı iyi kullanmak gerektiğini fakat bu fırsatı kullanamadığımızı belirtmek isterim .

Muğlu,seçim sürecinde her aday arkadaşlarımıza ,gruba eşit mesafedeyim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”