Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Aydın’ın da ıslah çalışmalarında yer aldığı ekmeklik buğday hattı, nisan ayında Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Müdürlüğü tarafından tescil edilerek buğday çeşidine emeklerinden dolayı Doç. Dr. Nevzat Aydın’ın ismi verildi.
‘Nevzatbey’ ismiyle tescil edilen ekmeklik buğday çeşidi hakkında açıklamada bulunan Doç. Dr. Nevzat Aydın, “Nevzatbey ekmeklik buğday çeşidi tescil denemelerinde yüksek verim potansiyelinin yanı sıra ekmeklik kalite özellikleri bakımından da çok iyi değerler gösterdi. 

Üstün tarımsal özellikleriyle birlikte pas hastalıklarına karşı da dayanıklı olan bu buğday çeşidinin ülkemiz tarımsal üretimine katkı sağlayacağını umut ediyorum.” dedi.

“Yeni ekmeklik buğday çeşitleri geliştirmeyi hedefliyoruz”

Ürün geliştirmede disiplinler arası çalışmanın önemine vurgu yapan Doç. Dr. Nevzat Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı araştırma enstitüleri ve KMÜ Gıda Mühendisliği bölümü ile ortak yürüttükleri TÜBİTAK projesi hakkında da bilgiler vererek yeni ekmeklik buğday çeşitleri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Doç. Dr. Nevzat Aydın, ekim ayında başlayacak olan farklı bir TÜBİTAK projesinde ise yerel buğday çeşitlerinin bazı önemli tarımsal özelliklerini araştıracaklarını ve bu projenin de Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve Gıda Mühendisliği Bölümü ile ortak yürütüleceğini belirtti.

Doç. Dr. Aydın, ar-ge yatırımları ile öğretim elemanlarına destek veren başta KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere üniversitede emeği geçen bütün çalışanlara sağladıkları imkânlar nedeniyle teşekkür etti.