Üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması, tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) aracılığı ile yüzde 25'den yüzde 100'e kadar varan sübvansiyon ile kullandırılan tarımsal kredilerde iyileştirme yapıldı. Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu kararı, 1 Ocak 2013'den geçerli olmak üzere, 16 Şubat 2013 tarih ve 28561 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Üreticilerimiz, Bakanlar Kurulunun 2013/4271 sayılı kararı ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri 'nin kredi kullandırımına ilişkin usul, esas ve kıstaslarına uygun olmak koşuluyla, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 01.01.2013–31.12.2013 tarihleri arasında bankaca uygulanmakta olan tarımsal kredi cari faiz oranlarından düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullanabileceklerdir.  
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar kapsamında açılacak kredilerin vadeleri işletme kredilerinde 24 ayı, yatırım kredilerinde 7 yılı geçmemek üzere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kendi uygulamaları esas alınarak belirlenecektir” dedi.