İl Müdür Vekili Abdullah Kaya, Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz Büyükateş, 1 Nolu Hak Sahibi Tespit ve Dağıtım Komisyonu Başkanı ve üyelerinin katıldığı az topraklı ve topraksız çiftçilere dağıtılacak olan hazine arazilerinin geçici hak sahibi listesinin askıya çıkarılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Söz konusu projeden yararlanmak isteyen 104 çiftçiden başvurusu Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Dağıtım ve Kiralama Teknik Talimatına göre değerlendirildi ve 77 çiftçinin başvurusu uygun bulunarak geçici hak sahibi oldu. Beyanname veren 27 çiftçi ise ilgili talimat doğrultusunda başvuruları değerlendirilerek uygun bulunmamıştır. Konu hakkında İl Müdür Vekili Abdullah Kaya ve Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz Büyükateş projenin teknik boyutları hakkında bilgi verdi.
12.02.2016 tarihinde geçici hak sahibi listesi askıya çıkarılmış olup, 26.02.2016 tarihi mesai bitiminde askı süresi sona erecektir. Projeden yararlanmak için beyanname vererek başvuru yapan çiftçilerin itirazlarını 12.02.2016 ile 26.02.2016 tarihleri arasında yazılı olarak Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yapmaları gerekmektedir.