AB Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Projeleri kapsamında hazırladıkları “Philosofriends- Great Thoughts Without Borders” adlı projeleri kabul edilen Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi proje ekibi Belçika’ya gidiyor.
Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri kabul edilen projeleri ile ilgili bilgi vermek için Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Okul Müdürü Adnan Üney, “Proje çalışmaları Belçika koordinatörlüğünde Norveç ve Türkiye ortaklığıyla yürütülecektir. 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılması planlanan görüşmelerle ülkelerin deneyimleri proje ortakları tarafından paylaşılacaktır. Projenin ilk ayağını oluşturacak olan bu ziyaretle filozofların dünya barışına katkısı ve gençlerin bu düşüncelerden haberdar edilmesi amaçlanmaktadır. ” dedi.

Öğrenmeye duyulan merakın sınırları aştığını ifade eden Asım Sultanoğlu, büyük düşüncelere sahip olan nesiller yetiştirme hedefimiz doğrultusunda bu projeyle farklı ulusları tanımanın, düşünce ufkunu artıracak tesire yol açabileceğine değindi. Sultanoğlu,  “ Bu tür çalışmaların önyargıları yıkarak ülkeler arasında uzun sürecek dostluk ve barış ilişkilerinin kurulmasına vesile olacaktır. Ayrıca bu çalışmalarla proje ortağı ülkelerin kültürel yakınlaşması gerçekleşmekte ve toplumlar arası köprüler kurulmaktadır.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü, projede emeği geçenleri tebrik ederek proje ekibine çalışmalarında başarılar diledi.