İl Tarım Müdürlüğü den yapılan açıklamada “ İlimiz merkez ve ilçelerinde Nisan ayında meydana gelen don nedeniyle elma ve diğer sert çekirdekli meyve bahçeleri zarar gören çiftçilerimiz için Başbakanlık Sosyal Kültürel ve Ekonomik İşler Başkanlığınca İlimize 10 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Söz konusu ödeneğin üreticilerimize ödenmesi amacıyla müracaatlar İl Müdürlüğümüzce alınmaya başlanmış olup, son başvuru tarihi 08 Temmuz 2015 olarak belirlenmiştir.

Don zararı ödemesi çalışmaları kapsamında Karaman Valiliğince hazırlanan yönerge kapsamında elma, ceviz, badem, kiraz, nar, erik, kaysı, şeftali, vişne ve zeytin ürünleri % 30 ve üzerinde zarar gören üreticilerimize ödeme yapılacaktır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce alınan müracaatlar için son tarih  08 Temmuz 2015 Çarşamba günü mesai bitimidir. İl Müdürlüğü teknik ekiplerince müracaatta bulunan üreticilerin meyve bahçelerinde yerinde inceleme ve tespitlerin yapılacak olup, tespit çalışmaları Temmuz ayının sonuna kadar tamamlanarak Ağustos ayının ilk haftasında köylerde İcmallerin alınarak askıya çıkılacaktır” dedi.