Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’Günümüzde tarımsal alandaki mesleklerin sürekli değişime açık olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir. Bu bağlamda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında; sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan personelin öncelikle ‘süt hijyeni’ konusunda eğitilmeleri amacıyla 23.02.2015 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. 
Protokol kapsamında yapılacak eğitimlerde bakanlığımız koordinasyonunda hazırlanan ‘Süt Hijyeni Eğitimi’ MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü onayı ile Gıda Teknolojisi Modüler Programı kapsamında kullanıma sunulmuştur. Söz konusu modüler program kullanılarak ve ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak tüketicinin sağlıklı ve güvenilir süte ulaşmasını sağlamak amacıyla; sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilere yönelik olarak ilimizde Süt Hijyeni Eğitimi düzenlendi. 14-16 Haziran 2016 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimler İl Müdürlüğümüz personelleri: Veteriner Hekim Mehmet Fikri BOYACIOĞLU, Gıda Mühendisi Avni KILINÇ, Veteriner Hekim Celal Gök, Ziraat Mühendisi Feyzal DURU KANDEMİR tarafından verilmiştir. 
Kurs sonrasında yapılan sınavda başarılı olanlara ‘Kurs Bitirme Belgeleri’ Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenerek İl Müdürlüğümüzde törenle teslim edilmiştir. Törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan ÖZÇALIK Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim AKKUŞ, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih AYAZ ve süt toplayıcılarımız katıldılar. İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK sütün çok kolay bozulabilen bir gıda olduğunu belirterek sütün tüketiciye kadar bozulmadan ulaşabilmesi için soğuk zincirin ve hijyenin çok önemli olduğunu söyledi. ÖZÇALIK; eğitim verimliliğini arttırmak ve konuyla ilgili personelin eğitime katılmasını sağlamak amacıyla kursiyerlerin Karaman Süt Üreticileri Birliği tarafından tespit edildiğini, sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan personelin yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimlerin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.’’ denildi.