Her sektörde kendini ispatlayan Torku özellikle şeker ve  pancar şekeri üretiminde de  adından bahsettirmeye devam ediyor. Çiftçinin yanında olmayı düstur edinmiş bir firma olan Torku tohum alanında dışarıya bağımlılığı  sonlandırmak için bütün çalışmalarına hız veriyor. 

Torku bugün özellikle pancar üretiminde dışa bağımlılığı sonlandırmak adına Beta marka tohumunun  üretiminden hasat zamanına kadar gecen zamanı Akkoyunlu Tarım bayi altında Karamanlı çiftçilere tanıttı. Büyük bir coşkular gerçekleşen şenlığe bir çok çiftçinin yanında Torku Beta temsilcileri, Akkoyunlu Tarımın sahibi Cengiz Akkoyun, Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü , ziraatmühendisleriyanı sıra  ziraat odası başkanı Recep Muğlu katıldı.

6 çeşit Beta marka şeker pancarı tohumu tanıtımı yapıldı. Dekar başına kaç ton ve kaç polar oranında şeker pancarı üretimi yapılabileceği gösterildi.

Şenliğe Sudurağı halkının yanında çevre köylerdende çok sayıda çiftçilerin katılımı gözlerden kaçmadı.

Yemek  ikramının yanında hediye çekilişi yapıldı. Bütün çiftçilerde tek temenni ise Beta tohumlarının diğer ithal tohumlardan daha ucuz bir fiyatla piyasaya sunulması ve diğer yurt dışı tohumculuğa muhtacın ortadan kaldırılması temennisi vurgulandı.