Karaman ve çevresinde son zamanlarda yağışların büyük oranda azalmasıyla kuraklık alarmı çalmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Haziran ayında hazırlanan 3 aylık kuraklık haritasında Karaman, şiddetli kuraklığı temsil eden turuncu renkte yerini aldı. Yağışların az olması çiftçileri tedirgin ederken, kuraklık gün geçtikçe tehlikeli bir şekilde artıyor. Öte yandan kuraklıkla mücadele eden üreticiler masraflı yollarla sulama yaparken, suyu çekmek için harcanan elektrik ve mazot çiftçilerin belini büküyor.

“KURAKLIK ÇİFTÇİNİN ÜRETİMİNİ ETKİLER, HERKESİN DE SOFRASINI”

1996 yılından bu yana yaptığı konuşmalarda çiftçilerin su sıkıntısını dile getiren 25. ve 26. dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kuraklıkla ilgili paylaşımda bulundu.

Yaptığı paylaşımda çiftçilerin sadece endişeli değil, mağdur olduklarını da belirten Konuk: “"Çiftçi Endişeli" tarımla ilgili bu sene en çok bu haberi gördük. Sebep; kuraklık. Başka? Girdi fiyatları. Başka? Dalında para etmeyen kiraz, çilek, elma... Başka? İthalat izinleri. Başka? Tarla ile market fiyatları arasında açılan makas. Endişelenmesi gereken bürokratından siyasetçisine, sanayicisinden işçisine, ev hanımından çocuklarımıza kadar günde 3 öğün yemek zorunda olan herkestir. Kuraklık çiftçinin üretimini etkiler, herkesin de sofrasını. Çiftçi bunlardan sadece endişeli değil, aynı zamanda mağdur. Ancak sorunları, endişe yükünü sadece çiftçilere yükleyerek aşamayız.

Unutmayalım, endişe etmek sorun çözmez. Endişeyi sadece çiftçiye yüklemek de sorun çözmez. Sorun endişelenip harekete geçmek, tedbirler almakla çözülür” dedi.