Karaman’da üreticiler mısır alım yerlerindeki nem ölçer cihazlarının güvensizlik oluşturduğu gerekçesiyle yetkililere başvuruda bulundu. Üreticilerin şikayetleri üzerine harekete geçen Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bünyesindeki ölçü ayar memurları, mısır alımı yapan kurum ve firmalarda denetim başlattı.

Yapılan denetimlerde kurum ve firma yetkilileri mısır alımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarılırken, yapılan testlerde de inceleme yaptıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Geçtiğimiz günlerde mısır üreticilerimizin alım yerlerinde Mısır Nem Ölçer Cihazlarının güvensizlik oluşturduğu noktasında serzenişlerinizi ve taleplerini Sayın Valimize ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüze iletmiştik.

Öğrendiğimize göre Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Ölçü Ayar memurları ile birlikte mısır alımı yapan kurum ve firmaları ziyaret ederek mısır alımında dikkat edilen hususlar ve testleri yerinde incelendiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Üreticilerimizin haklarının alın terlerinin korunması adına yapılan bu çalışmalar için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a, Sn. Valimiz Tuncay Akkoyun’a, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Sn. Bayram Güzel ve emeği geçen herkese teşekkür eder, devletimizin hasat çalışmalarına başlayan mısır üreticilerimizin har zaman yanında olduğunu bildirir, hayırlı ve bereketli ürün almalarını temenni ederim” dedi.