Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleştirilen sektör toplantısında elmada hasat kayıplarının en aza indirilmesi için çalışma yapılması gündeme gelmişti.

Bu kapsamda, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş beraberindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Koka, KOP Daire Başkanlığında görevli Mühendis Süleyman Armağan, Yakup Yalçın, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölüm Başkanı Atakan Güneyli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız ile birlikte ilimizdeki bahçelerde elma hasadı yapan tarım işçilerine “Elma Hasat Teknikleri” konusunda bilgilendirme eğitimleri yapıldı.

(MAREM) Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölüm Başkanı Atakan Güneyli ziyaret edilen tüm bahçelerde hasat kayıp nedenleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ziyaret edilen elma bahçesi sahipleri Nadi Baş, Ahmet Yıldızbaş, İbrahim Taşbaş, Celil Serim yapılan bu eğitim çalışmasından dolayı İl Müdürü Şahinbaş ve eğitimcilere teşekkür etti.

Şahinbaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise Sektör Toplantısında dile getirilen sorunlar ve çözüm yolları konusunda çalışmalar yapılacağını dile getirerek: “Bu konuda ilk çalışmamızı ilimiz için en önemli ürün olan elmada hasat kayıplarının en aza indirilmesi için yapıyoruz” dedi.

Üretimden vazgeçmeyen üreticilere ve eğitimi veren (MAREM) Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölüm Başkanı Atakan Güneyli’ye teşekkür eden Şahinbaş, “Üreten Karaman Üreten Türkiye” diyerek çalışmalara devam edileceğini söyledi.