Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı ressamların şehire gelişi ile resmen başladı.

Süleymanpaşa 100. Yıl Gençlik Merkezi’nde 17-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan çalıştay Süleymanpaşa Belediyesi Yaz Okullarına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’ne alınırken, gençlik merkezi baştan sona çalıştaya uygun hale getirildi.

“Rüzgar ve deniz” temasıyla sanatlarını Tekirdağ için sergileyecekler

Bir hafta sürecek olan çalıştaya Türkiye, Rusya, İspanya, Ukrayna, Makedonya ve Tunus’tan katılacak sanatçılar da Tekirdağ’a gelirken Küratörlüğünü Hakan Esmer’in yapacağı, Ensi Aktaş’ın onur konuğu olarak katılacağı çalıştayda “Rüzgar ve Deniz” temasıyla şu isimler sanatlarını Tekirdağ için sergileyecekler:

“Berk Arıkan - Ekin Su Koç - Ekrem Şerif Egeli - Erhan Lanpir - Fırat Koç - Filiz Pelit - Gamze Zorlu - Gizem Çeşmeci - Hüseyin Yıldırım - Mehmet Yıldırım - Nurdan Likos - Pelin Özgöçen - Rabia Derin - Raşit Altun - Samed Arda Selim - Selda Eren - Serdar Leblebici - Tolga Boztoprak - Turgut Akarsu - Ümit Yiğit Rusya Boris Ponomarenko, İspanya Begona Rodriguez ,Ukrayna Voktoria Popova,Makedonya Fehim Huskoviç,Tunus Nejib Rokbani”