Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali, Tekira AVM’de Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (TEFSAD) Karma Fotoğraf Sergisi açılışı ile başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın açılış kurdelesini kestiği sergide etkinliklerin tüm Tekirdağ’ı kapsayacağını belirten Başkan Albayrak, "Bu yılki etkinliğimiz Süleymanpaşa Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki yıl etkinliğimiz sadece Süleymanpaşa ilçemizi değil 11 ilçemizi kapsayacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu güzel etkinliğe önümüzdeki yıl belediyemizin her türlü destek vereceğinin sözünü burada herkes huzurunda veriyorum. Bu güzelliklerin Tekirdağ ilimizin tamamında yaşanmasını diliyorum" dedi.

Açılışın ardından sergi gezilirken organizasyon kapsamında Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı Fotoğraf Dalı öğrencilerinin fotoğrafları da sergilendi.

Tekira AVM’de gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Telat Akköse, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Naşit Oskay ve birbirinden ünlü fotoğraf sanatçıları katıldı.