Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi AK Parti Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi yapıldı. Seçim öncesi Ak Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Abdullah Öge, 262 oy kullanan delegenin 179’unun oyunu alarak ilçe başkanı seçildi.

Kongrede, Ak Parti Genel Merkezi tarafından Çarşamba günü ismi açıklanan Abdullah Öge ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları eski başkanlarından Mehmet Can Danyeli yarıştı. Kongrede konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın her zaman gururu olduğunu söyledi.

Ak Parti iktidarında yapılan hizmetleri anlatan Yemişçi, "Tekirdağ’a kamu yatırımları anlamında ciddi yatırımlar yapıldı. Ergene Havzası’nın temizlenmesi için 3.2 milyar TL bütçe ayrıldı. Artık Trakya’nın bir gelişim projesi var. Bunun da bütçesi 10 milyar TL. Çerkezköy’e Adalet Sarayı yapıldı. Devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor" dedi. Çerkezköy’ün bir kaymakamlık binasına ihtiyacının olduğunu söyleyen Yemişçi, Kaymakamlık binasını da Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydetti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut ise AK Parti’nin girdiği 9 seçimden başarı ile çıktığını söyleyerek, Ak Parti döneminde yıllarca halının altına süpürülen birçok ülke sorunun birer birer masaya yatırılarak çözüldüğünü söyledi.

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’de kongre sürecinin yüzde 90’ının tamamlandığını belirtti. Şubat ayının ilk 10 günü içinde il kongrelerinin de tamamlanacağını dile getiren Şentop, "7 Haziran 2015’te genel seçimler yapılacak. Böyle bir süreçte kongre yapmak her babayiğidin harcı değil. AK Parti önüne büyük hedefler koydu. 2011’de 2023 hedeflerini açıkladık. Daha sonra da 2053 ve 2071 hedeflerini açıkladık. Böyle büyük projelerle hareket eden partimizin mensuplarının da kendi kişisel hesapları ile hareket etmediğini görüyorum" ifadelerini kaydetti.

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Şentop, "Millete güveniyorsanız demokrasinin de önünü açacaksınız. Her şeyin kararını, milletin oyuyla seçilmiş iktidar verecek, atanmışlar seçilmişlere tabi olacak dedik. Biz söz verdiysek yaparız, tutamayacağımız sözü vermeyiz. CHP sıfır baraja razı değil, yüzde 5 istiyorlar. MHP ise yüzde 10 ile devam etmesini istiyor" açıklamasını yaptı.

ABDULLAH ÖGE İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

Genel Başkan Yardımcısı Şentop’un konuşmasının ardından kongre, faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. Yapılan görüşmelerin ardından divana 2 liste sunuldu. Seçime genel merkezin belirlediği Abdullah Öge ile İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin listeleri ile gidildi. Seçimlerde 400 delegeden 262 delege oy kullanırken, 262 delegenin 179’unun oyunu alan Abdullah Öge İlçe Başkanlığına seçildi. Mehmet Can Danyeli ise 80 oyda kalırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimin ardından iki aday da birbirlerini tebrik edip birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçime katılan delegelere ve partililere teşekkür eden yeni ilçe Başkanı Abdullah Öge, "Delegeler ile birlikte çalıştık ve mücadele ettik. Mehmet Can Danyeli ile bu süreçte sıkıntılar yaşadık. Bunu güzel bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Bu seçime girerken birlik beraberlik içinde güzel bir kongre olsun diye hazırlandık. Birbirimizi üzecek hiçbir konuşma yapmadık. Bazı şeyler söylendi ve biz hiçbirine kulak asmadık. Güzel bir kongre süreci yaşadık. Genç kardeşimiz Mehmet Can Danyeli’yi bundan sonraki siyasi hayatında hep bizim yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Abdullah Öge başkanlığındaki Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetimde Mikail Çelik, Ali Eke, Ömer Faruk Bilgin, Göksel Bozdağ, Hüseyin Karaca, İrfan Ak, Sinan Kozuva, Umut Danış, Nurcan Aksoy, Ömer Yalvaç, İnci Engirli, Erdem Güner, Ercan Tanışık, Zafer Erdağ, Nevzat Teker, Süleyman Bahçekapılı, Vahit Özcan, Kenan Özaydın, Ömer Güner, Celal Yeşilyurt, Aydın Kaya, Abdullah Coşkun, Salih Azbay, Şaban Uğur, Filiz Gören, Ercan Erdoğan, Murat Akbay, Adem İçli, Ümit Kök yer aldı.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, AK Parti İlçe Eski Başkanlarından Alaeddin Demirbağ ve Mehmet Danyeli, İl Eski Başkanlarından Ahmet Kambur ve Mehmet Şık, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy ve Kapaklı eski dönem meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Kongreye misafir olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve yönetim kurulu üyeleri katılarak, Ak Partililer’i tebrik etti.